Fundatia Fildas Art

Am creat FUNDATIA FILDAS ART in anul 2002 pentru a sustine productii culturale de mare valoare din Romania, care merita sa fie cunoscute in primul rand in tara. Traim intr-un spatiu in care se manifesta intelectuali de valoare universala. Consider ca promovarea valorilor autentice confera firmei FILDAS unicitate si prestigiu in societatea romaneasca de astazi. Contributiile unor firme de avengura, in Occident, la promovarea unor expozitii de arta contemporana, a unor concerte de inalta tinuta sau spectacole coregrafice nu mai sunt o surpriza in Vestul Europei.

Atata timp cat o civilizatie dainuie prin ceea ce a lasat in patrimoniul culturii universale, e firesc sa ne punem intrebarea noi ce amprenta lasam pentru perioada prezenta? Cine suntem in ,,satul global”?

Suntem Eminescu, Brancusi, Enescu… ?

Investitia in cultura reprezinta afirmatia: ,,Iata cine suntem cu adevarat!” – atat pentru noi cat si pentru partenerii nostri externi.

Am invitat un colaborator britanic intr-o expozitie din Galeria Universitatii de Arte Bucuresti si a ramas uimit de calitatea lucrarilor expuse, dar si de preturile relativ mici in comparatie cu cele practicate in vest. De ce vindem ieftin lucruri care sunt de aceeasi calitate cu cele din Occident? Simplu: marketingul nu exista.

Cred ca e timpul ca noi insine sa promovam valorile, si pentru aceasta Fundatia FILDAS Art, prin specialistii cooptati din diferite domenii, confera girul calitatii evenimentelor organizate.

Anca Vlad