Anca Vlad – o femeie de top

Anca Vlad nu mai este demult un nume necunoscut in Romania. Mai precis, in ultimii ani, toata lumea vorbeste de cea care ocupa unul dintre primele locuri ale listei cu cele mai de succes femei de afaceri din Romania.

Una dintre cele mai bogate femei din tara, depasita in acest an doar de Corina si Camelia Voiculescu, fetele regretatului Dan Voiculescu,  Anca Vlad este dovada vie a faptului ca se poate si in Romania – sa ramai integru si sa reusesti in tot ce iti propui.

Cu o cariera de succes, o cifra de afaceri de 200 milioane de dolari si un imperiu cu 70 de firme si 1700 de angajati, cateva apartamente de lux in Bucuresti, unul la Busteni, unul la Constanta, vile in Poiana Tapului si Mogosoaia, terenuri si o locuinta la Venetia, Anca Vlad ramane o femeie modesta, corecta si, mai ales, ambitioasa.

De profesie economist si specialista in comert, Anca Vlad a inceput de jos, lucrand sapte ani intr-o fabrica de mobila, ceea ce i-a dat insa posibilitatea de a invata foarte multe lucruri privind import-export-ul, relatiile comerciale si internationale.

In 1990, imediat dupa evenimentele care au marcat Romania, Anca Vlad deschide una dintre primele firme de marketing din tara. Dupa acest pionierat, in 1991, Anca se axeaza pe un alt domeniu – distributia de  medicamente. Odata intrata in acest sector, femeia de afaceri devine actionar la 70 de firme din domeniul sanatatii, dintre care multe achizitionate. Astfel ia nastere grupul Fildas – 1.5 milioane de dolari cifra de afaceri si sapte angajati.

In 2000, Fildas creaza un brand in domeniul vanzarii de produse farmaceutice, la ora actuala existand peste 200 de astfel de puncte in intreaga tara.

Anca nu s-a oprit nici aici, continuand cu Fundatia Fildas Art, grupul de reviste de sanatate Tonica si Senso TV, constienta fiind de impactul pe care il are implicarea in lumea culturala si mass-media.

In plus, Anca Vlad a fost aleasa sa faca parte din asociatia internationala a femeilor intreprinzatoare – “Leading Women Entrepreneurs of The World”, ca o recunoastere a eforturilor sale sustinute, a primit numeroase premii: Medalia de Aur pentru Excelenta in Practica Afacerilor, in cadrul Forumului International pentru Excelenta in Practica Afacerilor, premiul „Vocatia Investitorului de succes” din partea revistei „Balcanii” si o nominalizare din partea Europe Business Assembly (EBA), Oxford – Anglia la premiul „Cea mai buna companie din Europa”.

Anca Vlad este, dincolo de o femeie puternica, si o mama grijulie pentru copiii sai, Alexandru (15 ani) si Ecaterina (12 ani), cei care ii dau zi de zi puterea de a merge mai departe si de a trece peste toate obstacolele.

Pentru ca, la sfarsitul unei zile de munca grea, cei care ii ofera linistea necesara sunt cei doi copii.

Preluat de pe www.stilfeminin.ro