Anca Vlad: „Oportunitatile de afaceri sunt infinite in Romania”

„Oportunitatile de afaceri sunt infinite in Romania, o societate inca tanara”, a declarat, marti, pentru AGERPRES, Anca Vlad, presedinte al Fildas Group.

„Pe langa fondurile destinate start-up-urilor, oportunitatile de afaceri ale tinerilor antreprenori vin in special din domeniul IT. Capacitatile romanesti de IT trebuie exploatate pentru ca pot genera afaceri profitabile in Romania. Orice tanar intreprinzator trebuie sa plece la drum optimist, fara a avea in minte ca va ajunge, la un moment dat, la faliment”, a precizat Anca Vlad, prezenta la dezbaterea „Dincolo de primul milion”, organizata de Forbes Romania.

Seminarul „Primul milion” si-a propus sa aduca in dezbaterea tinerilor antreprenori romani o serie de exemple de succes din mediul de afaceri romanesc. In context, oamenii de afaceri au vorbit deschis despre cum au facut primul milion, despre reusite si esecuri, despre lectiile invatate, dar mai ales despre viitorul antreprenoriatului in Romania.

Principalele atuuri ale unui tanar antreprenor in Romania de astazi sunt, in opinia oamenilor cu business-uri de succes, curajul, cultura, perseverenta si determinarea, abilitatea de a lucra cu oamenii si de a-i motiva, creativitatea in abordarea momentelor de criza si incredere in puterea de a le depasi.

„Zona politica ne afecteaza foarte mult. De aceea, trebuie sa cunoastem tot ce este important in viata politica si, eventual, sa folosim aceste cunostinte acumulate in favoarea mediului de afaceri. De multe ori, femeile antreprenor nu sunt disponibile sa-si delege responsabilitatile, ceea ce afecteaza cresterea afacerii. De altfel, acesta este si motivul principal pentru care nu avem femei cu afaceri de sute de milioane de euro”, a spus Anca Vlad.

Iunie, 2013, incomemagazine.ro