Anca Vlad la „Primul Milion”: „Te nasti antreprenor”

„Primul Milion”, evenimentul organizat astazi de Forbes Romania, a adus pe scena sase antreprenori de succes, printre care si Anca Vlad, proprietara Fildas Grup. 

Anca Vlad a vorbit in cadrul evenimentului Forbes Romania „Dincolo de Primul Milion” despre calitatile necesare unei femei in afaceri si despre ce le impiedica uneori pe multe dintre ele sa aiba succes sau sa porneasca o afacere in tinerete: preocuparile familiale si preferinta pentru siguranta. Astfel, reteta doamnei Vlad pentru antreprenoare implica risc, delegare si relationare. „A delega e esenta dezvoltarii. Apoi, este importanta relationarea, sa stai de vorba cu oameni care au aceleasi probleme si sa fii la curent inclusiv cu politica”.

Cat despre sfaturile de „dupa primul milion”, proprietara Fildas Grup considera ca este esentiala sprijinirea culturii, nu doar ca forma de relaxare, ci si ca motor al unei societati.

Anca Vlad este adepta principiului conform caruia te nasti antreprenor. „Este vorba despre calitati precum independenta, o anume energie, care nu pot fi cultivate. Dupa parerea mea, cursurile de antreprenoriat au ca scop descoperirea acestor calitati la cei care le au deja”.

Antreprenoarea a mai adaugat ca printre modelele sale se numara Richard Branson, dar si presedinta asociatiei Leading Women Entrepreneurs of the World, care a dat dovada de curaj si vointa, infiintand o societate de asigurari pentru camionagii.

Iunie, 2013, Forbes.ro