Retrospectiva Rodica Lazar

Expozitia retrospectiva „ Rodica Lazar: pictura – pastel – desen ”, deschisa la galeria Apollo pana pe 30 octombrie 2010.

Rodica Lazar a absolvit sectia de Arta monumentala a Institutului de Belle Arte in 1956, la clasa profesorilor Gheorghe Labin si Stefan Constantinescu . Expune peste hotare in expozitiile colective organizate de Uniunea Artistilor Plastici, iar in tara in numeroase expozitii personale, la Galeriile de Arta ale Municipiului Bucuresti si galeria Simeza.

Cu fiecare noua panza artista se re-inventeaza, construindu-si „sinele artistic” fara insa a exclude, ca joc secund, un subtil, fertil dialog cu marii maestri ai modernitatii, precum si cu matca stilistica bizantina; o arta autista, erodata de himera originalitatii absolute, de obsesia „cotei” de piata sau de autoreferentialitate narcisiaca nemaifiind, in conceptia sa, intru totul arta. Transgresand limitele propriei circumscrieri in peisajul plasticii autohtone, Rodica Lazar intruchipeaza ca artist, in cadrul vechii sau actualei probleme a artelor romane moderne si contemporane, o posibila ecuatie de forta a raportului dintre traditie si modernitate.

http://www.sensotv.ro/arte/Clipa-de-arta-1281/retrospectiva-rodica-lazar#/0