Festivalul Brazilor de Craciun 2014, editia a XIV-a

Festivalul Brazilor de Craciun este, ca in fiecare an, prilejul ideal pentru a demonstra solidaritatea sociala prin donatii care ajung direct si transparent la copiii inclusi in programele organizatiei Salvati Copiii Romania. Beneficiarii fondurilor care se vor colecta la editia 2014 a Festivalului Brazilor de Craciun vor fi 2.500 de copii din comunitati defavorizate, cuprinsi in programele educationale.

Este un eveniment de strangere de fonduri organizat anual de Salvati Copiii Romania, care are ca centru de interes o licitatie speciala de brazi de Craciun, creati exclusiv pentru aceasta ocazie de unii dintre cei mai cunoscuti designeri romani.

Brazii unicat, rezultatul imaginatiei si spiritului creator al designerilor romani au fost prezentati in premiera in cadrul unei conferinte de presa.

Gala celei de-a XIV-a editii a Festivalului Brazilor de Craciun va avea loc pe 4 decembrie 2014, la Stejarii Country Club, Bucuresti.

Designeri vestimentari consacrati, creatori, designeri de produs si de bijuterie contemporana de autor

Creatorii confirmati pentru acest an sunt: Doina Levintza, DIZAINAR (Alexandru Ghildus, Alexandru Ionita, Adina Segal, Alexe Popescu, Ana Banica, Anca Fetcu, Bogdan Florescu, Dragos Dogaru, Catalin Popa, Ioana Banica, Ioana Grigorescu, Maria Burachu, Madalina Teler, Mihai Stamati, Mihnea Ghildus, Radu Stanimir, Upside Down, Viviana Basan), cu sprijinul Holver & Overta – Furniture & More), Lena Criveanu, Carmen Ormenisan, Stephan Pelger & PIASTRELLE, Iris Serban, Bucharest Design Center by Anca Fetcu, cu sprijinul Ekero Concept, DuPont Romania & LedLight, Malvina Cervenschi & Lemon Studio, Ramona Filip, Andreea Constantin, Rhea Costa, Laura8, Anca Lungu & Dragos Epure, MURMUR, Irina Neacsu, Irina Pogonaru.(PHOTOLIU). Acestora li s-a alaturat Assamblage Școala de Bijuterie Contemporana & David Sandu, Arina Nitulescu, Alexandra Ungurelu, Ioana Streza & Alexandru Burlacu, Zenya Atelier & Madalina Mocanu Design, Hamid Nicola Katrib & Dent Estet , Lorena Trica & Silvia Suotean, Marioara de la Țara, Wild Olive African Artisans, MATIUS & Philips Romania & GlassExpert, Salvati Copiii & Stefania Mircea.

Din comitetul de organizare fac parte Andi Moisescu, Andreea Raicu, Amalia Nastase, Corina Bârladeanu, Ioana Iordache, Liviu Sfrija, Tereza Munteanu, Laura Coroianu, Gabriela Alexandrescu.

Puțina istorie cu mari realizari…

Povestea Festivalului de Craciun a inceput in 2001,atunci cand organizatia Salvati Copiii Romania, preluand o idee de succes din Anglia, a dezvoltat o modalitate unica de strangere de fonduri pentru sustinerea educatiei copiilor care traiesc in medii sociale vulnerabile. Festivalul Brazilor ofera tuturor celor care isi doresc sa se implice ocazia de a celebra Craciunul in spiritul generos al acestei sarbatori, iar copiilor aflati in dificultate prilejul de a crede in Mos Craciun. In timp, evenimentul a luat o foarte mare amploare, tot mai multi designeri, sponsori si companii dorind sa se implice si sa contribuie. In fiecare an, designerii se afla în fata unei provocari. Ei sunt invitati sa inventeze cel mai stralucitor, mai original decorat, mai festiv si mai neobisnuit brad de Craciun din câti au existat vreodata. Pana acum, gratie Festivalului Brazilor de Craciun, Salvati Copiii a reusit strangerea a circa 3 milioane de euro, utilizati pentru asistarea a aproape 20.000 de beneficiari, prin (re)integrarea scolara a copiilor nevoiti sa munceasca si facilitarea accesului la educatie si prevenirea abandonului scolar in randul celor din comunitatile defavorizate.

Salvati Copiii Romania, in colaborare cu scoli generale din majoritatea regiunilor tarii, a organizat programe educationale ce constau in gradinite de vara in mediul rural pentru copiii foarte saraci, centre unde se desfasoara activitati de tip A Doua Sansa, pentru copiii nescolarizati, care au depasit varsta de frecventare a invatamantului de masa sau au abandonat scoala in diferite stadia, programe Scoala dupa Scoala pentru prevenirea abandonului scolar. Familiile copiilor au primit, de asemenea, ajutor financiar si consiliere in centrele educationale Salvati Copiii Romania. Copiii reprezinta una dintre cele mai vulnerabile categorii sociale din Romania. Astfel, peste 50% dintre copiii din tara noastra se afla in risc de saracie sau excluziune sociala, cel mai mare procent inregistrat de la aderarea Romaniei la UE si aproape dublu fata de media europeana. Fara educatie niciun copil nu poate reusi in viata. Este datoria noastra sa asiguram accesul la educatie al copiilor defavorizati si prin Festivalul Brazilor de Craciun incercam si reusim sa avem alaturi de noi companii si artisti dedicati acestei cauze. Brazii de Craciun reprezinta pentru acesti de copii sansa la un viitor mai bun – a declara Gabriela Alexandrescu, Presedinte Executiv Salvati Copiii Romania.

CATENA este Sponsor GOLD al acestui eveniment.

Acest material va este oferit de Catena.
Realizator: Oana Georgescu