Atelierul International de Creatie Feminina Poduri Europene 2013

Sustinut de Programul Catena pentru Arta si Fundatia Fildas Art, Atelierul International de Creatie Feminina Contemporana Poduri europene 2013 s-a desfasurat  in acest an la Eforie Sud in perioada 14 – 28 septembrie 2013.


Devenit deja traditie, Atelierul International de Creatie Feminina Contemporana PODURI EUROPENE, Atelierul prilejuieste intalnirea a 17 artiste din Olanda, Germania, Bulgaria si Romania: Erika Sellmann Busching, Karin Welke, Karla Kassennar, Ellen Geerts, Jozina Marina, Marielle van den Berg, Miriana Savova, Daniela Grapa, Dalia Bialcovski, Marinela Mantescu, Manuela Botis, Carmen Poenaru, Cristina Ciobanu, Alma Redlinger, Sorina Tibacov, Paula Vladescu, Elena Dumitrescu, Rodica Xenia Constantin.

Televiziunea online SENSOTV.RO va prezinta artistele lucrand in Atelierul de Creatie si prin locurile devenite surse de inspiratie si vernisajul expozitiei din 27 septembrie, la Muzeul de Arta din Constanta.

Anul acesta, in luna martie, Galeria Caminul Artei din Bucuresti a gazduit vernisajul Expozitiei Internationale de Arta Plastica Feminina Contemporana si lansarea Catalogului PODURI EUROPENE, editiile 2011- 2012. Evenimentul a fost organizat de Fundatia FILDAS ART si Asociatia Femeilor Creatoare in Arta Plastica din Romania, sustinut de Programul Catena pentru Arta si sponsorizat de Farmaciile Catena.

Proiectul PODURI EUROPENE s-a nascut in 2004, atunci cand entuziasmul drumului european pe care Romania se inscrisese si in zona artelor plastice. Atunci, din initiativa Rodicai Xenia Constantin, artist plastic si Presedintele Asociatiei Femeilor Creatoare in Arta Plastica din Romania, s-a organizat primul Atelier International de Creatie, reunind artiste din multe tari europene. An de an, prestigiul PODURILOR EUROPENE a crescut, artiste din Romania fiind invitate in repetate randuri sa expuna in galerii importante din Europa. Cel putin o data pe an in Romania s-a organizat o expozitie ampla cu lucrarile realizate de artistele participante la Atelier.