Festivalul Brazilor de Crăciun 2014 , ediția a XIV-a – Pentru al 14-lea an consecutiv, Lumea bună face lumea mai bună

CATENA susține SALVAȚI COPIII România

Cu o zi înainte de aniversarea Zilei Internaționale a Drepturilor Copilului a avut loc Conferința de Presă ocazionată de cea de-a XIV-a ediție a Festivalului Brazilor de Crăciun. Acesta este un eveniment – fanion anual, care reunește, din 2001, cei mai influenți antreprenori, persoane publice, oameni de business și de media și personalității ale cultural-vieții artistice, în scopul strângerii de fonduri pentru sprijinirea proiectelor educaționale ale organizației SALVAȚI COPIII România.

Lansarea are loc într-un context special: vom aniversa  Ziua Internațională a Drepturilor Copilului, ce marchează un sfert de secol de la semnarea Convenţiei cu privire la drepturile copilului în Adunarea Națiunilor Unite, și care menționează clar că statul este dator să asigure gratuitatea și obligativitatea cel puțin a învățământului primar, dar și să ia măsuri care să sprijine accesul la învățământ secundar general sau profesional. Măsura în care statul se achită de această responsabilitate este dată de statisticile alarmante privind accesul copiilor români la educație – spus Gabriela Alexandrescu, Președintele Executiv al organizației la conferința de presă la care a participat și Anca Vlad, Președinte FILDAS Grup.

CATENA este Sponsor PLATINUM al celei de-a XIV-a ediții a Festivalului Brazilor de Crăciun, dar și al programelor de educație inițiate și derulate de SALVAȚI COPIII România.

Gala, care va avea loc anul acesta pe 4 decembrie  la Stejarii Country Club din Bucureşti este organizată la fiecare sfârșit de an sub forma unei licitații speciale de brazi de Crăciun, creați exclusiv pentru această ocazie de unii dintre cei mai cunoscuţi designeri vestimentari, designeri de produs sau de bijuterie contemporană, artisti plastici, creatori. Invitații ediției 2014 sunt Doina Levintza, Lena Criveanu, Stephan Pelger, Iris Șerban, Rhea Costa, Malvina Cervenschi, DIZAINĂR, Carmen Ormenişan, Anca Fetcu (Bucharest Design Center), Ramona Filip, Laura8, Anca Lungu, Irina Pogonaru (Photoliu), Irina Neacșu, Andreea Bădală (Murmur), Assamblage – Școala de Bijuterie Contemporană, Zenya Atelier, Hamid Nicola Katrib, Lorena Trică și Silvia Suotean, MATIUS.

Strângerea de fonduri poate lua forme diverse, de la atragerea de donații majore, la lansarea unei provocări pe rețelele de socializare. Pentru noi, Festivalul Brazilor s-a dovedit cea mai elegantă, coerentă și eficientă metodă de finanțare a programelor de integrare școlară și, grație acestei gale anuale, am reușit să schimbăm destine și paradigme educaționale. Le mulţumim tuturor companiilor, designerilor, celebrităților și donatorilor individuali care ne sprijină și au încredere că, împreună, le putem reda acestor copii șansa la educație și la un viitor decent, a declarat Preşedintele SALVAȚI COPIII România, Andi Moisescu.

Anul trecut, brazii au fost licitați cu sume cuprinse între 700 și 6.300 de euro.

Creația Doinei Levintza, Brad pentru România a fost licitata si achizitionata de Anca Vlad, Presedinte FILDAS Grup, iar bradul intitulat Crisalida de aer creat de designerul Wilhelmina Arz, de către Otilia Ostroţki, în numele Agentiei de Publicitate TONICA.

În 2014, grație sumelor strânse la ediția din 2013 (155.000 euro din biletele de tombolă, din sponsorizări și în urma licitației celor 23 de brăduți creați special), SALVAȚI COPIII a susținut 2.127 de copii, dintre care cei mai mulți (65%) au beneficiat de suport în programul de prevenire a abandonului școlar Școală după Școală. În plus, aproape 1.000 de părinți au beneficiat de servicii în cadrul programului Lumea bună face lumea mai bună !

Comitetul de organizare a Festivalului Brazilor de Crăciun 2014 îi are în componență pe Amalia Năstase (Manager Eventures), Andreea Raicu, Andi Moisescu, Corina Bârlădeanu (Manager 2Active PR), Liviu Sfrija (Director General Terrabisco), Tereza Munteanu (Managing Partner Wunderman), Ioana Iordache (General Manager, Leo Burnett), Laura Coroianu (Managing Partner Emagic) și Gabriela Alexandrescu (Președinte Executiv Salvați Copiii România).

Prin intermediul celor 13 ediții de până acum, organizația a reuşit strângerea a circa 3 milioane de euro, utilizați pentru asistarea a peste 20.000 de beneficiari, prin (re)integrarea școlară a copiilor nevoiți să muncească (programele A Doua Şansă și Școală după Școală) și prevenirea abandonului școlar în rândul comunităților defavorizate (programul Grădinițe estivale). Rezultatele au fost spectaculoase.

Despre SALVAȚI COPIII România

Este o organizaţie neguvernamentală activă în domeniul promovării drepturilor copilului din 1990. În cei 24 de ani activitate, peste un milion de copii au beneficiat de programele organizației. Membră a celei mai mari ONG globale, independente, de promovare a drepturilor copiilor, Save the Children International, organizaţia consideră că toţi copiii, indiferent de rasă, religie sau provenienţă socială, trebuie să beneficieze de aceleaşi drepturi. SALVAȚI COPIII este implicată în diferite proiecte de educaţie, protecţie socială şi advocacy pentru copiii aflaţi în familii sărace, copiii victimă a violenţei, copiii străzii, copiii refugiaţi etc., lucrând pentru îmbunătăţirea vieţii lor de zi cu zi şi crearea unor planuri de viitor. SALVAȚI COPIII îşi utilizează experienţa globală pentru a obţine din partea organismelor guvernamentale decizii şi iniţiative de pe urma cărora să beneficieze toţi.