Galeria SENSO la Targul de Arta Inovator Contemporary Art Ruhr (C.A.R.) 2014

In perioada 24 – 26 octombrie 2014 va avea loc cea de-a VIII-a editie a Targului de Arta C.A.R, Inovator Contemporary Art Ruhr. Acesta va fi gazduit in Arealul A, cladirile A 5, A 6, A 8, A 12 si in A 35 (cladirea SANAA) si in spatiul exterior, pe suprafata de expunere de 6000 mp a Centrului Cultural Zollverein din Essen, inclus in patrimoniul cultural mondial UNESCO.

Deschiderea oficiala va avea loc vineri, 24 octombrie, orele 20.00.

La aceasta editie, Romania va fi din nou tara – focus a Contemporary Art Ruhr (C.A.R.), eveniment anual unde vor participa peste 300 de artisti vizuali din intreaga lume. Romania a fost in premiera, tara-focus la editia din luna mai (sectiunea Media Art Fair), statut special evidentiat prin standuri nationale organizate de Institutul Cultural Roman in colaborare cu Uniunea Artistilor Plastici din Romania si galeria KunstArt din Bochum.

Arta romaneasca va fi prezenta la sectiunea Contemporary Art Fair printr-o selectie de 43 de artisti vizuali si de o serie de galerii, printre care se numara si Galeria SENSO care va fi reprezentata prin lucrarile a trei dintre artisti: Anca Boeriu, Marius Burhan si Eduard Duldner. Acestia s-au numarat printre protagonistii expozitiei CONEXIUNI SI SEMNE gazduita de Galeria SENSO in perioada iulie – septembrie 2014.

Anca Boeriu

Anca Boeriu este Lector Univ. Dr. la sectia Grafica a Universitatii Nationale de Arte Bucuresti. A absolvit Institutul de Arte Plastice ‘Nicolae Grigorescu‘ promotia 1982, clasa prof. Eugen Popa, este Membra UAP din 1993, Membru al biroului de sectie Grafica, iar din anul 2008 Doctor in arte vizuale. Din 2005 este Reprezentantul pentru Romania la Trienala pentru gravura mica de la Chamalieres, Franta. A fost distinsa cu numeroase premii, are 12 expozitii personale (Bucuresti, Timisoara, Viena, Basel) si zeci de expozitii de grup.

http://www.sensotv.ro/arte/Clipa-de-arta-5310/in-atelierul-artistei-anca-boeriu

Personajele  Ancai Boeriu reconstituie atmosfera  plina de taina a teatrului codificat,  alteori lasand senzatia acelor incaperi pe care vechii oratori si le imaginau, pentru ca, trecand dintr-un ungher intr-altul, de la un obiect la altul, sa-si poata aminti fragmente ale discursului si, in cele din urma, discursul intreg. Fiece  pas, fiece atingere de obiecte se lega de-o idee, iar plimbarea, in intregul ei, era „icoana”  codificata a discursului. Plimbarea lor imaginara mi-o reprezint ca pe-o succesiune de gesturi, gesturile oratorilor,  dar si ale personajelor  Ancai  Boeriu. (Prof. Univ. dr. Cristian-R. Velescu Bucuresti, martie 2014)

Marius Burhan

Nascut la Valcele, in judetul  Olt a absolvit in anul 2002 Academia de Arta Luceafarul, iar dupa ce a susținut licența la Universitatea Nationala de Arta, sectia Pictura, in anul 2012 a obtinut titlul de doctor in Arte plastice si decorative. Din 2005 este membru al Uniunii Artistilor Plastici din Romania. A avut  expozitii personale si de grup, in tara si strainatate (SUA, Italia, Rep. Moldova).

http://www.sensotv.ro/arte/Clipa-de-arta-5311/atelierul-artistului-marius-burhan 

Marius Burhan –  pictor  al  generatiei  lansate  in primul deceniu  al  noului secol  – reactualizeaza,  in  contextul  unei foarte  actuale  presiuni a  noilor  figurativisme, pentru care discursul pictural  (ca  si cel  analogic  sau digital)  slujesc  iluzionismul si narativitatea,  acea traditie a modernismului care a pulverizat sistemele reprezentarii mimetice si a denarativizat nu doar artele vizuale, ci si artele definitoriu narative.   (Alexandra Titu – critic de arta)

Eduard Duldner

Este licentiat in arte plastice si decorative al Universitatii de Arta din Bucuresti, Facultatea de Arte Plastice, sectia Pictura, clasa prof. Marin Gherasim.  Este membru al Uniunii Artiștilor Plastici din Romania, sectia Pictura. A avut numeroase expozitii personale si de grup in tara si strainatate (Germania, Belgia, Italia).

http://www.sensotv.ro/arte/Clipa-de-arta-5373/artistul-eduard-duldner

Viziunea lui Eduard Duldner asupra lumii sta sub semnul incrancenarii. In mod evident relatia lui cu realul e tensionata, problematica si plina de nelinisti rodnice in plan creator. O sensibilitate agresata de cotidian, de dizarmoniile lumii contemporane, se marturiseste indirect, aproape disimulat… este pe de alta parte evident ca artistul s-a lasat fascinat de tehnica la care recurge… de posibilitațile expresive ale culorii si ale suportului, jucandu-se efectiv, in sensul cel mai bun al termenului, cu pasta si cu hartia. (Luiza Barcan – critic de arta)

Caravana Galeriei de Arta SENSO porneste la drum

Lucrarile artiștilor Anca Boeriu, Marius Burhan si Eduard Duldner vor pleca din Bucuresti in Caravana Galeriei de Arta SENSO duminica, 19 octombrie 2014. Vor fi insotite de Angelo Balie –  Manager Galeria SENSO si de Ionel Balie – Consilier artistic, care, de-a lungul itinerariului european si pana cand vor ajunge la destinatie, vor tine zilnic un inedit jurnal de calatorie, care va putea fi urmarit pe:

https://www.facebook.com/GaleriaSenso?ref=hl.

Prezenta Galeriei SENSO la Targul de Arta Contemporary Art Ruhr (C.A.R), dar si Albumul de Arta realizat special si dedicat acestui eveniment si care va fi lansat cu aceasta ocazie sunt sustinute prin Programul CATENA PENTRU ARTA de catre doamna Anca Vlad, Presedinte al Fundatiei FILDAS ART si Presedinte de Onoare a Asociatiei Femeilor Creatoare in Arta Plastica din Romania.

Despre Galeria SENSO

Redeschisa in primavara acestui an, Galeria SENSO este un spatiu (parter si etaj) privat destinat prezentarii, experimentului, confruntarii, discursului teoretic, stimularii si promovarii artei contemporane. Este o veritabila galerie europeana de arta, situata in centrul Bucurestilor, pe Bd. Unirii nr. 15, intre Palatul Patriarhiei Romane si Palatul Parlamentului, doua repere istorice si arhitectonice ale Capitalei.
Pana pe 29 octombrie 2014 puteti vizita expozita “NIRVANA II” a artistului Corneliu Vasilescu.
Program: zilnic, de luni pana vineri intre orele 11.00 – 18.00, sambata si duminica intre orele 12,00-18,00.
Va invitam sa vizionati imagini din expozitiile anterioare gazduite de Galeria SENSO accesand link-ul:

http://www.sensotv.ro/arte/categorie-arte-vizuale

Despre Contemporary Art Ruhr C.A.R. 2014

Organizat incepand din 2006, Contemporary Art Ruhr este singurul targ de arta care se desfasoara de doua ori pe an in acelasi loc si unicul eveniment de profil organizat intr-o zona inclusa pe lista Patrimoniului Mondial UNESCO. Evenimentul atrage anual peste 10.000 de vizitatori.
C.A.R. prezinta galerii de arta contemporana germane si internationale, proiecte artistice, universitati de arta si artisti tineri (C.A.R. Talente). Acest targ ofera o scena de prezentare pietei de arta contemporane cu multiplele ei fatete, de la Newcomer si pana la artistul consacrat.
Program:
Deschiderea oficiala: vineri, 24.10., de la ora 20:00;
V.I.P. Preview: vineri, 24 octombrie, ora 18:00
Orar: Sambata:   25 octombrie, orele 12:00-20:00 / Duminica: 26 octombrie, orele 11:00-19:00
Locul de desfasurare: Patrimoniul cultural mondial UNESCO Zollverein, Arealul A, cladirile A 5, A 6, A 8, A 12, A 35 (cladirea SANAA) si in spatiul exterior

Va invitam sa va alaturati Caravanei Galeriei de Arta SENSO in calatoria catre unul dintre cele mai importante targuri de arta din Europa care va monopoliza atentia tuturor.