Gradinita vesela a Irinei Pogonaru

Record al Galei Festivalului Brazilor de Craciun 2104

Editia din acest an a celei de-a XIV-a editii a Festivalului Brazilor de Craciun a marcat strangerea unei sume-record: 280.000 euro din biletele de tombola, din sponsorizari si in urma licitatiei celor 24 de brazi creati special pentru acest eveniment.

Dintre acestia, au intrat în licitatia serii, brazii creati de 15 designeri: Irina Pogonaru, Anca Lungu, Doina Levintza, Hamid Nicola Katrib, Irina Neacsu, Stephan Pelger, Matius & Philips, Zenya, Malvina Cervenski, Omid Ghannadi, Salvati Copiii, Laura8, Carmen Ormenisan, Iris Serban si Mihai Topescu). Doi dintre braduti au fost achizitionati împreuna cu Ion Tiriac, respectiv Georgiana Tugearu (Lidl) de Anca Vlad, Presedinte FILDAS si CATENA Grup si Presedinte Fundatia FILDAS ART si de Radu George, vicepresedinte FILDAS si CATENA Grup: bradul „L’Hiver Eternel” creat de Doina Levintza si bradul „Gradinitei vesele” creat de Irina Pogonaru (Photoliu). Suma finala a fost mult mai mare decat cea obtinuta la editia din 2013, când s-a reusit strângerea unor fonduri în valoare de 155.000 euro. Anul viitor, peste 2000 de copii proveniti din medii defavorizate vor beneficia de aceste fonduri.

Gradinita vesela creat de Irina Pogonaru, unul dintre cei mai de pret brazi

Bradutul Irinei Pogonaru (Photoliu), aflata la…debut, mai precis la prima participare la Festivalul Brazilor de Craciun a fost unul dintre cei mai de pret brazi, alaturi de creatia Irinei Neacsu, conform rezultatelor licitatiei prezentata de Andi Moisescu si Andreea Raicu.

Festivalul Brazilor de Craciun este un eveniment caritabil organizat în beneficiul al mii de copii ramasi in afara sistemului de invatamânt si este destinata finantarii programelor educationale ale organizatiei Salvati Copiii Romania: Educatie Prescolara, Scoala dupa Scoala si A Doua Sansa. Peste 250 de personalitati din mediul de afaceri, media, cultura si sport s-au reunit la Stejarii Country Club la gala acestui eveniment. Fara ajutorul acestor oameni de bine, acesti copii nu ar sti niciodata cum arata o sala de clasa, un abecedar, un caiet dictando. Si nu vorbim aici de cazuri izolate, ci de zeci de mii de micuti pe care saracia extrema îi tine departe de sistemul de învatamânt, a spus presedintele executiv al organizatiei Salvati Copiii România, Gabriela Alexandrescu.

Pana în prezent, gratie Festivalului Brazilor de Craciun, organizatia Salvati Copiii a reusit strangerea a circa 3 milioane de euro, utilizati pentru asistarea a peste 20.000 de persoane, prin (re)integrarea scolara a copiilor nevoiti sa munceasca, facilitarea accesului lor la educatie si prevenirea abandonului scolar in randul celor din comunitatile defavorizate.

Realizator: Oana Georgescu
Foto: Sebastian Oros