FILDAS Trading, locul I in Top-ul Firmelor din judetul Arges

FILDAS Trading, unul dintre cei mai importanti distribuitori de medicamente de pe piata romaneasca s-a clasat pe locul I la categoria Intreprinderi mari, domeniul Comert si turism – comert cu ridicata al produselor farmaceutice in Top-ul Judetean al Firmelor 2014, realizat de Camera de Comert si Industrie Arges.

Performanță și la nivel național

FILDAS Trading a ocupat și locul III in Topul National al celor mai performante companii din Romania in 2014, la categoria Intreprinderi mari, domeniul Comert si turism – Comert cu ridicata al bunurilor de consum, clasament intocmit de Camera de Comert si Industrie a Romaniei. Gala de decernare a premiilor la nivel national va avea loc pe 6 noiembrie, la Romexpo, in cadrul unui eveniment organizat de Camera de Comert si Industrie a Romaniei.

Clasarea pe locurile fruntase ale top-urilor din acest an confirma performantele exceptionale realizate in 2013 de compania FILDAS Trading pe o piata concurentiala acerba si intr-un climat economic inca marcat de instabilitate si criza financiara. Este rezultantul muncii unei echipe exceptionale! Dar cel mai important capital al firmei este increderea. De fapt, aceasta este si deviza noastra. Este o companie in care relatia dintre furnizorii nostri, noi si clientii pe care ii avem se bazeaza in primul rand pe incredere, a declarat Anca Vlad, presedinte si fondator al FILDAS Trading.

Topul Judetean al Firmelor 2014…

…realizat de Camera de Comert si Industrie (CCI) Arges, reprezinta un barometru al starii economiei locale. Acesta este bazat pe rezultatele economico-financiare inregistrate de firmele din judet la finele anului 2013. Clasamentul este impartit pe domenii, grupe de activitate si grupe de marime a firmelor, in baza unei metodologii unitare stabilita la nivel national. In urma aplicării criteriilor economice eliminatorii, din cei 15.875  de agenți economici care au depus bilanțul anului 2013 au rămas in cursă 3.624 societăți comerciale. Topul Județean al Firmelor este sărbătoarea celor care prin muncă, pasiune și perseverență și-au respectat angajamentul la excelență. In cadrul acestui eveniment special, de amploare și rezonanță in mediul economic și social al județului, sunt premiate firmele care s-au remarcat prin performanță și excelență in afaceri – arata conducerea Camerei de Comert si Industrie Arges (presedinte Gheorghe Badea, director general Valentin Simion Zanfir).

FILDAS Trading, alaturi de alte firme si companii premiate si-au vor primi distinctiile in cadrul unui eveniment organizat de CCI Arges, ocazie cu care s-a marcat si implinirea a 150 de ani de istorie a Camerei de Comert si Industrie din Romania, instituție care se confunda cu istoria Romaniei moderne si care ofera o veritabila dimensiune a starii economiei locale.

Despre FILDAS Trading

FILDAS Trading a fost creata in 1991 de Anca Vlad si a fost prima companie cu capital integral privat romanesc de pe piata distributiei produselor farmaceutice. In 1998, Fildas a preluat o companie care detinea 60 de farmacii, punand astfel bazele a ceea ce avea sa ajunga cel mai mare lant de farmacii din Romania: Catena. Reteaua Catena numara in prezent peste 500 de farmacii la nivel national, si este in continua dezvoltare.

FILDAS Trading, o companie cu capital 100% romanesc, fondata in 1991, a inregistrat in 2013 o cifra de afaceri de 1,279 miliarde de lei (289 milioane de euro), in crestere cu aproape 15% comparativ cu anul precedent, in timp ce numarul de angajati a crescut cu 14%. In plus, compania a raportat un profit net de peste 35 milioane de lei (echivalentul a 8 milioane de euro), un avans de 40% fata de exercitiul financiar precedent.

Grupul FILDAS are in prezent peste 1.500 de angajati si o cifra de afaceri totala de peste 340 de milioane de euro. Misiunea Fildas este de a promova Sanatatea in Romania prin contributia permanenta la imbunatatirea sistemului de sanatate, prin calitatea superioara a serviciilor oferite, prin inovatie si diferentiere.

Realizator: Oana Georgescu
Foto: Sebastian Oros