Tinerete fara batranete… cu Catena

CATENA a organizat la Alexandria, conferinta Cum sa imbatranim frumos, un eveniment gazduit de sala de sedinte a Primariei din localitate.

Specialistii CATENA au prezentat principalele categorii de suplimente destinate intretinerii sanatatii mintii si trupului pentru seniori.

Stilul de viata sanatos…

…alimentatia echilibrata, psihicul echilibrat, creierul in actiune, bolile specifcie varstei au fost cateva dintre temele extrem de interesante abordate in cadrul conferintei care susținuta de dr. Catalina Monica Pena, medic primar medicina de laborator, cercetator stiintific grad III, sefa a sectiei de cercetare de la Institutul National de Gerontologie si Geriatrie Ana Aslan. Acesteia i s-au alaturat Valentin Chelu, directorul filialei Zona Sud CATENA si Claudia Rachita, coordonator CATENA, dar si reprezentatii gazdelor: Ionut Neacsu, viceprimarul Alexandriei si Sefan Tabacitu, admisitrator public în cadrul Primariei Alexandriei.

Grija fata de propria sanatate isi are radacinile in copilarie si depinde de educatia primita in familie, atunci cand se invata regulile de igiena, cand iti insusesti anumite obiceiuri alimentare, cand se sedimenteaza comportamente pozitive sau negative.

Pentru a imbatrani frumos trebuie sa tinem cont si de obiceiurile alimentare specifice poporului roman, dominate de feluri de mancare bogate in lipide si carbohidrati care, pe termen lung, prin efect aditiv, au consecinte nefaste asupra sanatatii, cauzand obezitate, boli cardio-vasculare si metabolice. Alimentatia de tip fast-food, pe termen lung, prezinta un adevarat pericol pentru sanatate.

Cum sa imbatranim frumos

La ora actuala tot mai multe persoane apeleaza la chirurgia plastica pentru a-si schimba infatisarea sau pentru redobandi tineretea pierduta si tot mai putine sunt dispuse sa accepte trecerea fireasca a timpului si urmele pe care acesta le lasa pe chipurile lor. Varsta biologica este rezultatul unui proces complex al interactiunii dintre factorul genetic si factorii de mediu. Speranta de viata în lume este de aproximativ 70 de ani, femeile avand o speranta de viata mai mare decât barbatii. Acestea sunt doar niste statistici pentru ca felul in care imbatranim, frumos sau urat, depinde de fiecare dintre noi. De modul în care avem grija de propria persoana, incepand inca din tinerete si pana la batranete.

Realizator: Oana Georgescu