Vernisajul Expozitiei ”ARBORELE VIETII” – Alma Redlinger

Va invitam marti, 3 martie 2015, orele 18:00, la vernisajul expozitiei Arborele Vietii – Alma Redlinger, care va avea loc la Galeria SENSO, Bd. Unirii nr.15, sector 5, Bucuresti.

Vernisajul expozitiei Arborele vietii – Alma Redlinger, o noua manifestare cultural-artistica gazduita de Galeria SENSO este prima din anul 2015.

Cuvantul de deschidere al expozitiei va fi sustinut de criticul de arta Dr. Doina Pauleanu, director al Muzeului de Arta din Constanta.

In anul 2014, la implinirea varstei de 90 de ani, Alma Redlinger a fost sarbatorita printr-o ampla expozitie de pictura. Actuala manifestare culturala organizata de Galeria Senso si denumita Arborele vietii isi propune sa evidentieze lucrarile de grafica ale artistei aflata acum la ceas aniversar. Reunind imagini realizate in diferite etape de creatie, expozitia are caracter personal, dar nu si retrospectiv; femeile in interior – citind, conversand, pozand, gandind, cantand – au constituit una dintre directiile tematice carora artista le-a dedicat numeroase reprezentari, pe care le privesc si colectionez cu placere; alt gen predilect este natura moarta, domeniu in care Alma Redlinger a realizat lucrari vrednice de luare aminte prin spontaneitate, cromatica si armonie de ansamblu. I-am urmarit linia in toate lucrarile de grafica selectate si m-am bucurat sa-i descoper alese calitati: fragilitate cand este nevoie, intensitate, caracter sintetic. Imi place sa urmaresc suitele tematice in timp, sa observ dozajul savant in alb negru sau interventia fericita a culorii, sa vad cum detaliile lipsite de semnificatii majore dispar, cum formele isi cauta si gasesc deplina relevanta. Alma Redlinger este un nume insemnat al generatiei sale, care si-a creat un loc distinct in artele vizuale romanesti. O generatie care a studiat in tara sau in strainatate inainte de marele razboi, de obicei cu pictori consacrati si a trecut apoi prin toate vicisitudinile dirijismului totalitar. Mai tarziu, generatia s-a redescoperit pe sine si s-a constituit intr-o punte catre aventura fascinanta a creatiei contemporane. Politica de profil a Galeriei Senso este axata pe descoperirea unor artisti promitatori, pe fixarea unor nume si opere in constiinta publica, dar si pe intarirea campului de consacrare. In toate aceste ipostaze, pentru noi sunt esentiale autenticitatea si valoarea. Expozitia pe care o gazduieste Galeria Senso isi propune sa evidentieze, odata in plus, longevitatea unei artiste care lucreaza in fiecare zi, disciplinat, cu placere si seninatate. Ii dorim Almei Redlinger aceeasi putere de munca, aceeasi apetenta pentru culoare, aceeasi bucurie de a comunica. (Anca Vlad, Presedinte Fundatia FILDAS ART)

Atrasa constant de lucrarile Almei Redlinger – pictura si grafica deopotriva – (…) incerc sentimentul linistitor pe care ti-l dau lucrurile vazute si cunoscute, pricinuit, desigur, de obisnuinte vizuale, instalate in viata mea de zi cu zi petrecuta intr-unul din marile muzee de arta moderna din Romania – sansa profesionala egalata doar de raspunderea pe care o implica. Iar opera semnata de Alma Redlinger este pictura de muzeu in cel mai adecvat si adevarat inteles al termenului, desi segmentul temporal in care se inscrie este de obicei evitat in expozitiile permanente ale institutiilor noastre de profil. Creatia artistei (…) scolita sub indrumarea lui M. H. Maxy aseaza intr-o armonioasa continuitate, elemente conceptuale si de limbaj specifice cubismului, fovismului, expresionismului, constructivismului – miscari de avangarda din secolul trecut, transpuse si adaptate unei contemporaneitati care, cu siguranta postmoderna, deja le-a clasat si clasicizat. Deplin sincronizata cu epoca in care traieste, artista lucreaza in siajul acestor curente cu bucuria, mereu reinnoita, a descoperirii, pe care va fi simtit-o aceasta generatie a maestrilor atunci cand a reusit sa refaca o continuitate pierduta, sa se informeze, sa se elibereze de opresiunea rigorilor si conventiilor impuse. (Dr. Doina Pauleanu – critic de arta, Directorul Muzeului de Arta Constanta)

Expozitia Arborele vietii – Alma Redlinger poate fi vizitata in perioada 3 – 28 martie 2015.

Program Galeria de Arta SENSO:

Zilnic, de luni pana vineri intre orele 11.00 – 18.00, sambata si duminica intre orele 12.00 – 18.00.

Catena Grup, prin Programul Catena pentru Arta este sponsor al evenimentului gazduit de Galeria SENSO.

Ne bucuram si suntem onorati sa ne fiti alaturi la aceasta manifestare care va avea loc marti, 3 martie 2015, orele 18:00 la Galeria SENSO.

Evenimentul va fi urmat de un cocktail.

Va invitam sa vizionati reportajele dedicate expozitiilor gazduite pana acum de Galeria de Arta SENSO accesand link-ul:

http://www.sensotv.ro/arte/categorie-arte-vizuale

Iata si reportajele SENSO TV dedicate Taberei Internationale de Creatie PODURI EUROPENE, Eforie Sud 2014 si vernisajul expozitiei de la Muzeul de Arta din Constanta, evenimente a caror protagonista a fost si artista ALMA REDLINGER:

https://www.sensotv.ro/arte/Poduri-Europene-5517/tabara-poduri-europene-2014

https://www.sensotv.ro/arte/Poduri-Europene-5531/expozitie-poduri-europene-2014

PODURI EUROPENE este un proiect sustinut de Fundatia FILDAS ART, Asociatia Femeilor Creatoare in Arta Plastica din Romania, in calitate de organizatori si Farmaciile CATENA, prin Programul Catena pentru Arta, in calitate de sponsor.

Teodora Marin
Coordonator Comunicare
Mobil: 0744318725
E-mail: teodora.marin@galeriasenso.ro

Oana Georgescu
PR Specialist
Mobil: 0741106723
E-mail: oana.georgescu@sensotv.ro / pr@sensotv.ro
https://www.facebook.com/pages/Galeria-Senso/656699487722691