Reuniune de aniversare – 100 de ani Invatamant Comert Exterior, 40 de ani R.E.I.

In perioada 13-15 noiembrie 2014, in cadrul Academiei de Studii Economice din Bucuresti au avut loc ceremoniile de aniversare a 100 de invatamant superior de comert exterior si a 40 de ani de la infiintarea Facultatii de Relatii Economice Internationale.

Pe 13 noiembrie 2014, in Aula Magna a Academiei de Studii Economice din Bucuresti a avut loc dezbaterea cu numele Principalele provocari pentru cariera de specialist in domeniul relatiilor economice internationale – Experiente nationale de succes.

Aceasta a fost urmata de ceremonia de decernare a Medaliilor Aniversare unor reprezentanti ai mediului academic si de afaceri romanesc, care au sprijinit devenirea Facultatii de Relatii Economice Internationale in istoria sa de 40 de ani de formare de specialisti de comert exterior. Alaturi de profesori, decani si prodecani, printre laureati s-au aflat mai multi absolventi de marca ai institutiei: Anca Vlad, Presedintele FILDAS Grup, Mihai Bogza, Presedintele Consiliului de Administratie al Bancpost, Florin Pogonaru, presedintele Asociatiei Romane a Oamenilor de Afaceri, Prof. Univ. Dr Florin Georgescu,  Vicepresedinte al Consiliului de Administratie si prim-viceguvernator BNR, Misu Negritoiu, Presedinte ING Romania, Dorin Ivascu, Presedinte Regional Air Suport, Prof. Univ. Dr. Silviu Negut, decan (2008-2012) si prodecan (1993-2008) al R.E.I., ASE Bucuresti, fondator si director al Masteratului de Geopolitica si Relatii Economice Internationale, Vice-presedinte al Societatii de Geografie din Romania, Dr. Mihai Ionescu, Presedinte Asociatia Nationala a Exportatorilor si Importatorilor din Romania s.a.

Reuniunea de aniversare a 100 de ani de invatamant de comert exterior a fost prezidata de Prof. Univ. Dr. Dumitru Miron, Decanul R.E.I., Anca Vlad, Presedinte FILDAS Grup, Prof. Univ. Dr. Gabriela Tigu, Prorector Facultatea de Business si Turism, Academia de Studii Economice, Prof. Univ. Dr. Rodica Pamfilie, Decan al Facultatii de Comert din cadrul ASE si Carina Ungureanu, reprezentant al Senatului studentilor din ASE.

Ceremoniile au inceput cu sedinte festive in Departamentele Facultatii de Relatii Economice Internationale, vernisarea Expozitiei cuprinzand imagini si artefacte referentiale pentru devenirea invatamantului romanesc de comertexterior, evocarea unor momente definitorii pentru Scoala Romaneasca de relatii economice internationale, prezentarea celor mai reprezentative carti de specialitate publicate de membri ai comunitatii universitare a facultatii.

Totul a culminat cu cea de-a V-a editie a Conferintei Internationale The Future of Europe.

Evenimentele aniversare au beneficiat de sprijinul sponsorului Facultatii de Relatii Economice Internationale: Catena. 

Acest material va este oferit de Catena.
Realizator: Oana Georgescu
Foto: Sebastian Oros