Zamfir Dumitrescu la Galeria Senso

Artistul Zamfir Dumitrescu a deschis la Galeria Senso o impresionanta expozitie de pictura, cuprinzand peste 130 de lucrari. La vernisajul expozitiei au participat numeroase personalitati ale vietii culturale si sociale romanesti. In deschidere a vorbit criticul de arta Dr. Doina Pauleanu, director al Muzeului de Arta din Constanta. Expozitia poate fi vizitata zilnic pana pe 30 mai 2015, in spatiul din Bulevardul Unirii nr. 15, Bucuresti.

Penduland intre interior si exterior

Fereasta lui Alberti, odata deschisa, a supus pictura secolelor urmatoare unui neincetat balans intre cele doua esente definitorii ale sale: realitatea naturii, a lumii tridimensionale si realitatea imaginii bidimensionale.
Pictura poate sugera iluzia spatiului, ca o prelungire a realitatii fizice; ea ramane totusi o suprafata plana, marcata de datele specifice ale panoului cu doua dimensiuni.

A opta pentru una din aceste variante, este in fond o problema mai mult sau mai putin nuantata, de perspectiva, o stiinta (sau o arta?) atat de bine cunoscuta incat neglijam sa ne mai ocupam de ea. Zamfir Dumitrescu

Despre pictorul Zamfir Dumitrescu

…ZAMFIR DUMITRESCU a dovedit o disciplina riguroasa in munca, lucru care l-a ajutat de fiecare data sa duca cu succes la capat ceea ce si-a propus… Bagajul sau intelectual, sensibilitatea, intuitia artistica, fantezia creatoare, toate aceste calitati ce il ajuta sa-si contureze personalitatea artistica sunt completate de o tenacitate impresionanta, un tact interesant de urmarit si de luat ca exemplu, un grad mare de luciditate in ceea ce vrea sa realizeze avand in acelasi timp clar si imaginea complexa a drumului ce are de parcurs si a scopului final… (Corneliu Baba, 1970)

Catena Grup, prin Programul Catena pentru Arta este sponsor al evenimentului gazduit de Galeria SENSO.

Acest material va este oferit de Programul Catena pentru Arta.

Realizator: Bogdana Contras
Foto: Sebastian Oros