O carte asteptata: Lean In – Sheryl Sandberg – Femeile, munca si vointa de a conduce

Cu ocazia targului de carte Bookfest, ce se va desfasura la Romexpo in perioada 20-24 mai 2015, Editura Litera lanseaza una dintre cele mai importante aparitii editoriale din acest an – Lean In – Femeile, munca si vointa de a conduce. Este un bestseller semnat de Sheryl Sandberg, directorul de operatiuni Facebook, fiind considerata o lectura incitanta pentru femeile care isi doresc o cariera de succes, dar si pentru barbatii care vor sa inteleaga mai bine mediul de afaceri contemporan din unghiul colegelor si colaboratoarelor.

Cartea este prefatata de Anca Vlad, unul dintre cei mai de succes antreprenori din Romania, cea care cunoaste, poate, cel mai bine statutul femeii de cariera din societatea actuala. „Nu putem ignora diferentele dintre sexe, dar acestea trebuie acceptate si depasite. Egalitatea trebuia de mult realizata si depinde de noi, femeile, sa o implinim pana la urma. In fiecare guvern, in fiecare industrie e nevoie de femei cat mai aproape de varful piramidei. Sprijinul barbatilor este esential – pentru ca ei trebuie sa-si asume partea lor de implicare in familie, pentru a elibera o parte din timpul femeii –, dar trebuie incurajati si de societate sa faca asta. (…) Cu pasiune si determinare putem schimba lucrurile!”, isi arata convingerea Anca Vlad, in prefata cartii.

Fa un pas inainte!

Fara a fi o feminista radicala, Sheryl Sandberg incearca prin aceasta carte sa inlature ideile preconcepute privitoare la viata si alegerile femeilor care muncesc, oferindu-le sfaturi practice despre felul in care sa-si gestioneze eficient cariera si sa imbine reusitele profesionale cu implinirea personala, aratandu-le, in acelasi timp, barbatilor cum sa-si sustina mai bine partenerele, pentru a avea si ei de castigat. Un indemn curajos si incurajator pentru o lume mai buna.

„Sheryl ofera sfaturi practice privind gestionarea si depasirea provocarilor pe care le presupune ascensiunea in cariera. Lean In este o lectura fascinanta, spirituala si plina de semnificatie pentru femeile (si barbatii) din orice generatie.” (Condoleezza Rice, fost secretar de stat al SUA)

Lean In imbina abilitatea lui Sheryl de a sintetiza informatiile cu priceperea ei de a scoate ce e mai bun din oameni. Cartea ii va ajuta pe toti cititorii – in special pe barbati – sa devina lideri mai buni si mai eficienti.” (Mark Zuckerberg, fondator si CEO Facebook)

Lansarea cartii va avea loc sambata, 23 mai, incepand cu ora 17:00, la standul Editurii Litera din Pavilionul Romexpo, in prezenta Ancai Vlad, care va sustine un scurt discurs.

Sheryl Sandberg a anuntat ca doneaza toate veniturile sale din vanzarea acestei carti fundatiei Lean In, organizatie non-profit care incurajeaza femeile sa-si urmeze ambitiile, si altor organizatii care sprijina femeile.