Povestile romanilor care dezvolta Romania

Capitalului autohton i s-au recunoscut rar meritele avute la dezvoltarea Romaniei in ultimii 26 de ani, iar autoritatile i-au acordat intotdeauna mai putina atentie. Si totusi, afacerile cu capital autohton sustin cea mai mare parte a economiei romanesti. Sunt, in general, asociate cu supravietuirea. Exista astfel si antreprenori locali care dezvolta aceasta tara.

Intact Media Group a lansat, in premiera, catalogul celor mai puternici o suta oameni de afaceri autohtoni: „Romani care dezvolta Romania”. Cine sunt ei, ce greutati au intampinat si care e relatia lor cu statul roman? – sunt intrebari ale caror raspunsuri sunt aduse in atentia publica de acest proiect, odata cu zeci de povesti inspirationale ale unor familii care, cu multi ani in urma, au avut curaj si au pornit afaceri cu un imprumut, pentru a ajunge la cifre de afaceri impresionante in prezent.

Catalogul contine 100 de nume de oameni de afaceri asezate intr-un clasament in care criteriul de ierarhizare a fost reprezentat de cifra de afaceri raportata pentru anul 2014. Cea mai bine clasata femeie din aceasta ierarhie este Anca Vlad, fondatoare a grupului Fildas – Catena, care ocupa pozitia a doua a topului celor mai mari antreprenori romani, imediat dupa fratii Dragos si Adrian Paval, fondatorii grupului Dedeman.

Catalogul „Romani care dezvolta Romania” poate fi gasit la punctele de difuzare a presei din intreaga tara.

>> mai multe informatii pe Jurnalul.ro

povestile-romanilor