Anca Vlad: „Romania se afla intr-un moment pozitiv”

Miercuri, 7 decembrie 2016, Ziarul Financiar si societatea de avocati Reff & Asociatii a organizat evenimentul “10 ani de business: crestere exploziva, criza, noua normalitate”. Evenimentul a marcat aniversarea a 10 ani de activitate a societatii de avocati mentionate, membră Deloitte Legal, si a reprezentat un prilej de reflectie asupra celor mai importante evenimente de business din această perioada si o incercare de anticipare a catorva tendinte pentru urmatorii 10 ani.

La eveniment au participat, ca speakeri: Anca Vlad – Presedinte Fildas Group si Vicepresedinte al Asociatiei Oamenilor de Afaceri din Romania, Lucian Croitoru – Consilier al guvernatorului BNR, Sergiu Manea – Presedinte Executiv Banca Comerciala Romana, Siminel Andrei – Director General NCH Capital, Andrei Burz-Pinzaru – Partener Reff & Asociatii, Omer Tetik – CEO Banca Transilvania, Martin Slabbert – Fondator si CEO Prime Kapital, Alexandru Reff – Partener Reff & Asociaţii.

dna_vlad_conferintaRomania se afla intr-un moment foarte pozitiv. Sa nu ne iluzionam cu viitorul, totusi, pentru ca avem un mare deficit de forta de munca, exodul masiv este o mare problema“, a spus Anca Vlad, presedinte Fildas Group. „Avem 35 de judete fara specialisti in IT, nu avem destui economisti, doar 70.000 de contracte de muncă pe economisti, tendinţa lucrurilor stufoase din invatamant, oameni care invata pe din afara. Cea mai buna decizie luata de mine in criza a fost reducerea nomenclatorului de clienti la cei foarte siguri si seriosi si dezvoltarea pe cont propriu prin puncte de retail. Antreprenorii trebuie sa reia investitiile. Legislatia este complicata, un hatis de legi, ma intreb ce intelege un strain. Daca rezolvam asta si coruptia, vor veni si investitii.“

Articolul complet poate fi citit pe www.zf.ro.