Ziarul Financiar: Fildas Trading, in topul distribuitorilor de medicamente

„Compania de distributie Fildas Trading, fondata de Anca Vlad, a intrat in topul primilor trei jucatori din piata de distributie de medicamente, dupa ce anul trecut a inregistrat o cifra de afaceri de 539 de milioane de euro, cu aproape 45% mai mult fata de 2015, potrivit calculelor Ziarului Financiar.

„Investitiile in resursa umana au fost pe primul plan, fiind angajate aproape 100 de persoane pentru dezvoltarea activitatii de distributie si logistica. S-a ajuns in prezent la un numar de 860 de angajati. S-a acordat mare atentie si dezvoltarii in domeniul IT, fiind finalizata upgradarea sistemelor ERP (Entreprise Resource Planning– n.r.) utilizate. S-au marit si reorganizat spatiile logistice in orasele Pitesti si Bucuresti si s-a inlocuit si extins parcul auto cu camioane de mare tonaj”, a spus Anca Vlad.

De asemenea, Fildas a adaugat anul trecut inca 1.000 de farmacii in lista de clienti aprovizionati cu medicamente, crescand atat gama de cosmetice si suplimente naturale, cat şi portofoliul de medicamente. In prezent, Fildas distribuie 11.000 de produse diferite.

„Cu un buget aprobat de 10 milioane de euro se va construi un centru logistic la Iasi si se va realiza extinderea substantiala a capacitatilor logistice in Bucuresti si Cluj. De asemenea, se va extinde capacitatea birourilor detinute de Fildas in Bucuresti”, a mai spus Anca Vlad.

Una dintre provocarile identificate de Anca Vlad in piata pe care activeaza este aprovizionarea clientilor Fildas cu toate produsele solicitate, fondatoarea companiei aratand ca exista peste 250 de medicamente deficitare, mai ales in afectiunile de diabet, oncologie si transplant. „Militam pentru transparenta totala a exporturilor si concentrarea prioritara asupra nevoilor sistemului de sanatate din Romania”, a adaugat Vlad, care a caracterizat piata de distributie drept una „dinamica si extrem de concurentiala”.

După ce primii patru jucatori din piata de profil si-au anuntat rezultatele financiare inregistrate anul trecut, Fildas urca o pozitie si ocupa locul al treilea in topul celor mai mari distribuitori, trecand în fata Farmexim.  Este cea mai mare evolutie a cifrei de afaceri de anul trecut in raport cu ceilalti jucatori care au ocupat primele pozitii in 2015, din datele anuntate pana acum.

Fildas Trading activeaza pe piata locala de distributie de mai bine de doua decenii, dupa ce, in 1991, Anca Vlad a pus bazele companiei. In 1999, antreprenoarea a decis sa infiinteze Catena, care a devenit liderul retailerului farmaceutic din Romania.

Cele doua companii din sectorul farma au avut impreuna afaceri de peste 1,1 miliarde de euro, potrivit calculelor ZF pe baza rezultatelor anuntate de companii. Catena a inregistrat o cifră de afaceri de 572 de milioane de euro anul trecut, ajungand la un număr de 620 de farmacii la nivel national, in crestere cu 40%.”

(preluare www.zf.ro)