FILDAS si CATENA desemnate TRUE LEADERS 2016 de ICAP Romania

Cu ocazia ceremoniei „TRUE LEADERS” organizata de ICAP Romania au fost premiate companiile de top din Romania care au reusit sa se remarce in 2016 prin implinirea simultana a patru criterii obiective:

  • printre primele 500 de companii din Romania in functie de profitabilitate (EBITDA pentru 2016)
  • crestere a numarului de angajati (2016 vs 2015)
  • risc de creditare scazut (ICAP Credit Score de la A1 la B2)
  • leaderi in industria lor

Castigatoare si lidera a industriei pharma, FILDAS Trading a fost desemnata TRUE LEADER cu EBIDTA de 114 milioane de RON, cu o crestere a numarului de angajati de 9% si un rating ICAP A2. CATENA HYGEIA este TRUE LEADER, avand EBIDTA de 27 milioane de RON, o crestere a numarului de angajati de 14% si un rating ICAP A2. De remarcat faptul ca anul trecut, FILDAS Trading a fost TRUE LEADER pentru anul 2015.

FILDAS Trading si CATENA HYGEIA au fost reprezentate la ceremonie de doi dintre managerii de varf ai Grupului, Lavinia Heihal si Adriana Parvu.

Evenimentul a fost moderat de Virgil Iantu, iar gazde au fost Nikitas Konstantellos, President & CEO ICAP Group si Alexandra Predeanu, Contry Manager ICAP Romania. Printre invitati s-au numarat si Paula Pirvanescu, Secretar de Stat, Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comert si Antreprenoriat care a vorbit despre „Situatia mediului de afaceri din Romania”, echipa „Business Review” – Foreign Investor Award, in frunte Ovidiu Posirca, Senior Editor, alaturi de zeci de oameni de afaceri, presedinti si directori de marii companii, marea majoritate laureati ai Galei de decernare a premiilor „True Leaders” pentru anul 2016.

ICAP Romania este membra a ICAP Group, cel mai important grup de informatii de afaceri din Sud-Estul Europei si una dintre putinele companii din Europa acreditate de Autoritatea Europeana pentru Valori Mobiliare si Piete ca „Agentie de Credit Rating”.

Ratingul ICAP prezinta o estimare a calitatii de creditare a companiilor, cu privire la capacitatea de rambursare si/sau a riscului de faliment intr-un orizont de timp de un an. Aceasta apreciere se bazeaza pe analiza informatiilor comerciale, financiare si tranzactionale prezente in sursele oficiale si pe compararea companiei evaluate cu cele din sectorul de activitate relevant.