Anca Vlad – premiata la Gala Forbes 500 Business Awards

Elita mediului de afaceri din Romania a celebrat reusitele obtinute de-a lungul timpului in cadrul celei de-a cincea editii a Galei Forbes 500 Business Awards. Evenimentul a avut loc la JW Marriott Bucharest Grand Hotel, reunind peste peste 200 de oameni de afaceri, manageri, bancheri, antreprenori, dar si consultanti de top.

Prima dintre personalitatile premiate

In cadrul galei, cu ocazia centenarului Forbes, a fost anuntata o editie speciala a Forbes Romania si Forbes 500, dedicata celor mai importante 100 de personalitati business care au marcat economia romaneasca – „Forbes Romania 100 Greatest Living Business Minds”. Anca Vlad, fondatoarea grupului Fildas-Catena, a fost prima personalitate careia i s-a inmanat acest trofeu, drept recunoastere a spiritului vizionar, dar si a eforturilor si perseverentei in afaceri.

Viziunea antreprenoriala a Ancai Vlad este legata de doua dintre cele mai puternice companii romanesti, devenite repere pe piata farma, cu afaceri cumulate de peste 1 miliard de euro si un numar de peste 5.500 de angajati: Fildas si Catena.

Fildas Trading este una dintre cele mai mari companii de profil pe piata distributiei de produse farmaceutice din Romania si a cincea cea mai puternica companie antreprenoriala romaneasca, intrand anul acesta, in premiera, in Top 500 companii din Europa Centrala si de Est, clasament realizat de prestigioasa companie de consultanta Coface.

Compania de distributie farma a realizat anul trecut afaceri de peste 500 de milioane de euro.

Catena, pe de alta parte, este in prezent reteaua de farmacii nr 1 in Romania, pozitie pe care, pe o piata puternic concurentiala, o mentine constant din 2012. Reteaua de farmacii a depasit 650 de unitati la nivel national si a inregistrat in 2016, la randul sau, afaceri de peste 500 de milioane de euro.

De altfel, ca o noua dovada de recunoastere a excelentei in afaceri, zilele trecute, Fildas si Catena au fost desemnate TRUE LIDERS pentru anul 2016, de catre ICAP Romania.

Mai multe detalii despre Gala Forbes pe www.forbes.ro.