Top 500 Forbes Romania: Anca Vlad – locul 10

Grupul fondat de cea mai puternica femeie din businessul romanesc a incheiat anul 2016 cu un bilant record, se arata in ultima editie a Top 500 Forbes Romania, in care Anca Vlad, fondatoarea Fildas-Catena, se afla pe pozitia 10, in crestere cu 3 pozitii fata de editia anterioara, cu o avere estimata la 700 de milioane de lei.

Grupul Fildas a avut in anul 2016 o cifra de afaceri de peste 650 de milioane de euro si are in prezent peste 6.000 de angajati.  Intr-o piata extrem de concurentiala, cum este cea a distributiei si a vanzarilor de medicamente, cresterea cifrei de afaceri de la an la an, cu doua cifre procentuale, reprezinta o performanta care nu poate fi trecuta cu vederea, scrie Forbes.

Fildas Trading, companie detinuta de Anca Vlad, proprietara grupului Fildas, a inregistrat in 2016 o cifra de afaceri de 2,41 miliarde de Iei, in crestere cu 44,4% fata de anuI precedent. Este o crestere de-a dreptul fulminanta a afacerilor Fildas Trading, cifra fiind cea mai mare din istoria companiei. De altfel, Fildas Trading a fost plasata pe locul 5 in Top 500 Forbes Companii.

Fildas Trading desfasoara activitati de import si distributie de medicamente si opereaza reteaua de farmacii Catena. Profitul net raportat la sfirsitul anului 2016 a fost de 95,8 milioane de lei, mai mare cu 50,0 milioane lei fata de cel din 2015, crestere de 49,3%. Atat cifra de afaceri cat si profitul net reprezinta cel mai bun bilant de la infiintarea firmei, o dovada ca Fildas Trading se afla intr-o continua expansiune, se mai arata in articolul din Forbes.

CITESTE AICI ARTICOLUL COMPLET DIN FORBES