Anca Vlad – Locul 1 in Top 100 Capital femei de succes, categoria „Antreprenoriat”

Pentru ca femeile au un rol din ce in ce mai important in societatea romaneasca si pentru ca acest rol trebuie sa fie apreciat la adevarata lui valoare, revista Capital a tinut sa evidentieze acest lucru la marcarea a 25 de ani de la infiintare.

Astfel, Topul 100 Capital Cele mai de succes femei din Romania – editia 2017 – si-a schimbat structura, in premiera, cele 100 de personalitati fiind impartite pe 10 categorii profesionale: antreprenoriat, CEO, politica si administratie publica, avocatura, consultanta, marketing si PR, sport, stiinta-arta-cultura, jurnalism-vedete si implicare sociala.

Premiul a fost ridicat de Alina Marinescu, Directorul General al Catena

La categoria „Antreprenoriat”, pe primul loc a fost desemnata Anca Vlad, fondatoarea si proprietara grupului Fildas-Catena, cu 405 puncte, avand 30 de puncte in plus fata de editia precedenta. Premiul a fost acordat in cadrul Galei Capital 25 de ani, ce a marcat aniversarea unui sfert de secol de la infiintarea cunoscutei reviste economice. In topul general, Anca Vlad ocupa pozitia a treia, pe primul loc clasandu-se cunoscuta tenismena Simona Halep.

Echipa Capital a stabilit criteriile care au stat la baza clasamentului, astfel: cel mai mare punctaj a fost acordat realizarilor din ultimele 12 luni, in timp ce notorietatea a fost cel de-al doilea criteriu ca importanta. Pe langa acestea, au mai fost punctate cariera, proiectele de responsabilitate sociala in care s-au implicat femeile de succes din Romania si situatia materiala. Astfel, la fiecare categorie s-a acordat un maximum de cinci stele.

S-au acordat 40 de puncte pentru fiecare stea de la categoria realizari, in timp ce pentru notorietate fiecarei stele i-au revenit 20 de puncte. La categoriile cariera si implicare sociala, o stea a primit 15 puncte, in timp ce situatia financiara a fost cotata la 10 puncte pentru fiecare stea. Cu alte cuvinte, in procente, ponderea ar fi urmatoarea: 40%, 20%, 15%, 15% si 10%.

Vezi AICI integral articolul din Capital

Pe de alta parte, in Top 300 Capital al oamenilor de afaceri, Anca Vlad a fost desemnata cea mai de succes femeie de afaceri din Romania, cu o avere estimata la 240-250 de milioane de euro. Fondatoarea Fildas-Catena s-a clasat pe pozitia 13 in topul general, primul loc fiind ocupat de fostul tenismen si actualul om de afaceri Ion Tiriac.

Citeste textul publicat de Capital in Top 300