Anca Vlad – Locul 1 în Top 50 cele mai influente femei din România, ediția 2018

Există doamne care contează în societatea românească nu doar prin puterea financiară, ci şi prin cea de a influenţa lucrurile în bine.

Gala Forbes Woman celebrează, pentru al șaptelea an consecutiv, partea feminină a afacerilor din România. La nivel mondial, femeile conduc guverne și companii, gestionează bugete și au un rol activ în mai multe sfere de influență. Gala de premiere nu este doar modul prin care Forbes România recunoaște implicarea femeilor și rolul lor activ într-un mediu de afaceri în continuă dezvoltare, fiind totodată și reflectarea celei de-a șaptea ediții a Topului 50 cele mai influente femei din România, publicat de Forbes România.

Anca Vlad este fondatoarea unuia dintre cele mai puternice grupuri din domeniul farmaceutic, o afacere construită pas cu pas, într-un sfert de secol. Grupul Fildas a avut o cifră de afaceri de peste 650 de milioane de euro în anul 2016 și are în prezent peste 6.000 de angajați. Într-o piață concurențială, aflată mereu sub presiunea și restricțiile legislației medicale și famaceutice, creșterea cifrei de afaceri de la an la an, cu câte două cifre procentuale, așa cum s-a întâmplat cu firmele din cadrul grupului deținut de Anca Vlad, reprezintă o performanță deosebită. Compania Fildas Trading a intrat în premieră în Top 500 cele mai mari companii din Europa Centrală și de Est, realizat de Coface, direct pe poziția 355, fiind a cincea cea mai mare companie antreprenorială autohtonă. Anul trecut, Fildas Trading, care operează 14 depozite și centre logistice în țară, a atins cifra de 1.000 de angajați. De asemenea, Fildas pregătește un nou depozit în Iași, la Miroslavele, cu o investiție de 2,5 milioane de euro, și un nou centru logistic la Mogoșoaia.

Lanțul de farmacii Catena este o altă afacere solidă construită de Anca Vlad, cu răbdare și tenacitate. Rețeaua Catena numără peste 650 de farmacii, fiind lider pe acest segment. Investițiile masive și sistematice în brandul Catena au dat roade. În acest an, Catena a fost premiată cu trofeul Superbrands în cadrul Galei Superbrands, precum și cu premiul Qudal 2018/2019, Farmaciile Catena Nr. 1 în Calitate și Servicii.

Anca Vlad este vicepreședinte al Asociației Oamenilor de Afaceri din România (AOAR) și s-a afirmat și ca o susținătoare a artiștilor români, una dintre preocupările sale fiind Galeria de Artă Contemporană Senso.

Catena a organizat, la finalul lui 2017, evenimentul cultural OVIDIUS, prilejuit de împlinirea a 2000 de ani de la moartea poetului. În acest context, a avut loc o reprezentație unică a spectacolului de teatru „Ego Sum Ovidius”, de Ana-Maria Nistor, în regia lui Alexandru Nagy, cu actorii Cristian Iacob și Marius Bodochi în rolurile principale, un proiect artistic deosebit în peisajul cultural.

Topul celor mai influente femei din România – Ediția 2018

Anca Vlad – Locul 1 în Top 50 cele mai influente, ediția 2018