Anca Vlad, președintele Fildas-Catena, aleasă în Board-ul European Family Businesses

Anca Vlad, președintele Grupului Fildas-Catena, a fost aleasă, cu unanimitate de voturi, membru al Comitetului Executiv al federației europene a afacerilor de familie European Family Businesses, organizație cu sediul la Bruxelles.

Anca Vlad, alaturi de reprezentanti ai afacerilor de familie din Family Business Network

Președintele Fildas-Catena este și membru al Consiliului Director al Family Business Network România, fiind primul reprezentant al antreprenorilor români care ajunge în Board-ul unei importante organizații europene de lobby în favoarea antreprenoriatului.  Anca Vlad va ocupa noua funcție din cadrul European Family Businesses până în anul 2023, când va putea fi realeasă pentru un nou mandat.

„Suntem încântați să anunțăm că Anca Vlad este cel mai nou membru al Comitetului nostru Executiv. Doamna Vlad aduce cu ea o bogată experiență și o perspectivă valoroasă în comunitatea de afaceri, care vor fi vitale în lupta pentru creșterea gradului de conștientizare a importanței întreprinderilor de familie și a poziției lor în Europa, în special în perioada dificilă care urmează pandemiei COVID-19”, a declarat Udo Vetter, președintele European Family Businesses.

„Proprietar de primă generație, doamna Vlad și-a fondat afacerea farmaceutică, Grupul Fildas-Catena, în 1991. O personalitate marcantă în lumea afacerilor din România, activitatea antreprenorială a doamnei Anca Vlad a fost apreciată prin acordarea a numeroase premii. Numai în 2019, doamna Vlad a fost recunoscută drept „Cea mai puternică femeie de afaceri” din România la Gala Capital, „Cea mai influentă personalitate de afaceri” din România la Gala Forbes și a câștigat locul 1 în Top 50 Femei în Economie, acordat de Confederația Națională pentru Femeile Antreprenoare (CONAF), în cadrul Galei Femei în economie”, arată European Family Businesses.

European Family Businesses este cea mai importantă organizație de networking și lobby pentru antreprenori și cuprinde 15 organizații naționale care reprezintă interesele celor mai importante afaceri de familie din Europa în fața Comisiei Europene, a Consiliului și Parlamentului European.

Family Business Network România (FBN România), asociația reprezentativă a marilor afaceri de familie românești, înființată în anul 2012 și membră a European Family Businesses din 2015, cuprinde 27 de companii, cu o cifră de afaceri însumată de circa 2,5 miliarde  de euro și peste 18.000 de angajați.