Fildas-Catena, premiată la Gala Capital Companii de Elită

Fildas-Catena Grup, lider în distribuția și în retailul farmaceutic din România, a fost premiată în cadrul galei Companii de Elită 2022, organizată de revista de business Capital, pentru „Cea mai rentabilă companie din industria farmaceutică”.

Fildas-Catena Grup, lider în distribuția și în retailul farmaceutic din România, a fost premiată în cadrul galei Companii de Elită 2022, organizată de revista de business Capital, pentru „Cea mai rentabilă companie din industria farmaceutică”.

Premiul, înmânat de dr. Viorel Jinga, rectorul Universității de Medicină și Farmacie „Carol Davila” București, a fost ridicat de doamna Alina Marinescu, director general Catena, împreună cu domnul Daniel Enache, directorul filialei Catena Bucureşti.

„Într-adevăr, suntem liderul pieței farmaceutice, suntem lanțul de farmacii cu cel mai mare număr de unități, un brand 100% românesc și, împreună cu distribuitorul Fildas, suntem o poveste de succes românească. Este un premiu pentru întreaga echipă din Grupul Fidas-Catena, pe care îl obținem după multă muncă, încredere reciprocă și profesionalism. Vreau să le mulțumesc colegilor mei pentru dăruire și pentru tot ceea ce au făcut în acești ani, destul de grei și pentru industria noastră”, a declarat Alina Marinescu.

Domnul dr. Rector Viorel Jinga a rostit următoarele cuvinte: „Vreau să le mulțumesc companiilor farmaceutice, ca medic, pentru milioanele de cutii de medicamente distribuite, fiind foarte importante în îngrijirea pacienților, dar și din punct de vedere academic, pentru că ne ajută cu practica studenților și rezidenților Facultății de Farmacie. Farmacistul este un pilon de bază în îngrijirea pacientului, dar percepția despre această profesie s-a cam deteriorat. La ultimele examene de admitere au venit mai puțini candidați. Anul viitor se celebrează un centenar de învățământ farmaceutic în România”.

În cadrul Galei Capital Companii de Elită au fost premiate firmele care au înregistrat, în ultimul an, cele mai bune performanțe în principalele domenii ale economiei, precum: industria farmaceutică, agricultură şi industrie alimentară, bănci și asigurări, logistică, transporturi și curierat, energie, auto, retail, contrucţii şi imobiliare, IT şi telecomunicații şi industria grea.

Fildas este lider în distribuția de produse farmaceutice din România, având 17 depozite la nivel național, totalizând peste 55.000 de metri pătrați, precum și o flotă formată din peste 200 de vehicule de distribuție.

Catena este lider în retailul farmaceutic, având peste 850 de unități în toată țara, câștigând aprecierea și încrederea a milioane de români.