O galerie de arta, plina ochi in centrul Capitalei! Cum a fost posibil?

O galerie de pictura si sculptura, plina ochi de oameni pasionati. Nu la Paris sau in cine stie ce alta capitala europeana, ci la Bucuresti.

Exista, totusi, o explicatie pentru acest interes brusc fata de arta. Nu ne mai preocupa doar iesirile in oras la un restaurant bun sau la o distractie nocturna; si galeriile de arta au publicul lor fidel din toate domeniile: artisti, pictori, scriitori, critici de arta, oameni de televiziune, oameni de radio.

Galeria din centrul Capitalei a marcat momentul cu o expozitie inedita de pictura si sculptura. De ce inedita? Pentru ca toti artistii sunt femei: „Prin aceasta noua galerie, incercam un suflu nou artei contemporane, in principal”.

O mare iubitoare de arta este si Anca Vlad, considerata una dintre cele mai puternice femei din Romania si o mare sustinatoare a culturii romanesti: „Inca din timpul facultatii am avut sansa sa cunosc mari artisti. Eram o mare admiratoare a catorva pictori romani pe care eu ii numaram in galeriile din Hanul cu tei. Prima achizitie am facut-o din banii castigati ca ghid intr-una din vacante si sunt intr-o faza foarte abstracta”.

Anca Vlad marturiseste cu mana pe inima ca artistii romani au o imaginatie debordanta: „Apreciez artistii romani pentru ca sunt deosebit de originali, e mult mai putin arta comerciala decat am vazut in alte mari capitale. Bucurestiul ar putea ajunge o capitala a artelor”.

Nu stim cand va ajunge Bucurestiul capitala a artei, dar n-ar strica sa plecam urechea la sfatul pe care ni-l da Irina Margareta Nistor. Arta ne poate duce spre sufletul unei femei: „E un suflet foarte colorat, e chiar multicolor, cred ca e, de fapt, un suflet multi-tasking pentru ca stim cu totii ca femeia trebuie sa faca multe lucruri si sa creeze, si sa picteze”.

Aprilie, 2014, Kanal D